پمپ استیل

پمپ وسیله ایی است مکانیکی برای جابجایی و انتقال انواع مایعات که با افرایش فشار، باعث جابجایی مایعات به ارتفاع بالاتر (با افزایش هد) یا حتی پایین تر (حوضچه و یا مخزن) می شود. پمپ ها در صنایع مختلف کاربردهای مختلف و فراوانی دارند. همین استفاده گسترده از این تجهیزات صنعتی باعث شده است تا جنس بدنه این دستگاه ها از متریال مختلف ساخته شود که یکی از آن ها پمپ استیل است. پمپ استیل دارای مقاوت بالایی در برابر زنگ زدگی است و به همین دلیل در شرایط کاری سخت به کار گرفته می شود. در این مقاله به بررسی پمپ استیل و مزایا آن می پردازیم.

پمپ استیل چیست؟

پمپ استیل ضد زنگ با استانداردهای بین المللی طراحی و ساخته شده است و در رابطه با پمپ های غیر فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. بدنه پمپ استیل از یک پوشش فلزی و فلوروپلاستیک ساخته شده است. اجزای جریان از همگی از یک آلیاژ فلوروپلاستیک ساخته شده اند. پوشش پمپ و پروانه هر دو با درج فلزی و فلوروپلاستیک ساخته می شوند. مهر و موم شفت یک مهر و موم مکانیکی بیرونی درجه بالا است. حلقه استاتیک از سرامیک آلومینای 99.9٪ (یا نیترید سیلیکون) ساخته شده است و حلقه متحرک از مواد پر کننده PTFE ساخته شده است که از مقاومت در برابر خوردگی عالی و مقاومت در برابر سایش برخوردار است. ورودی و خروجی پمپ استیل برای تقویت مقاومت در برابر فشار پمپ تقویت شده است.

مزایا پمپ استیل

مزایا پمپ استیل به شرح زیر است

مقاومت در برابر خوردگی

  • مقاومت در برابر سایش
  • مقاومت در برابر درجه حرارت بالا
  • استحکام مکانیکی بالا
  • عملکرد پایدار
  • ساختار پیشرفته و معقول
  • عملکرد آب بندی دقیق و قابل اعتماد
  • عملکرد جداسازی راحت و مونتاژ و سرویس طولانی

کاربرد پمپ استیل

پمپ های استنلس استیل عمدتاً در سیستم های آب با جریان بالا و پر فشار مانند سیستم های تأمین آب آشامیدنی ، سیستم های تأمین آب دیگ بخار فشار ، سیستم های تصفیه آب با خلوص بالا و فرآیندی مانند شستشو و پاشش در داروهای دارویی ، مواد غذایی و … استفاده می شود. مانند: صنایع شیمیایی و کاغذ. اگرچه پمپ های استیل ضدزنگ برای نگهداری و نگهداری بسیار مناسب هستند ، در بعضی موارد پمپ می تواند کارآمدتر باشد.

فولاد ضدزنگ (استنلس استیل ) چیست؟

گروه وسیع و گسترده ای از آلیاژهای ویژه ای که بیشتر برای مقاومت در برابر خوردگی توسعه یافته اند را فولادهای زنگ نزن نامند.از جمله ویژگی های ممتاز برای این دسته از آلیاژها شکل پذیری عالی، چقرمگی زیاد در دمای اتاق و دمای پایین و مقاومت خوب در برابر پوسته شدن، اکسایش و خزش در دمای بالا میباشد که خواص خود را نیز تا دماهای بالا حفظ میکنند.فولادهای ضد زنگ جزء دسته فولادهای آلیاژی حاوی مقادیر قابل توجهی کرم می باشند.حداقل عنصر کرم متعارف در این دسته از فولادها 11 درصد می باشد و برای اینکه آلیاژهای آهنی خاصیت زنگ نزن داشته باشند, میزان کرم در آنها نباید کمتر از این مقدار باشد.

عنصر کرم موجب می گردد فولاد خاصیت ضد زنگ داشته باشد بدین معنا که مقاومت به خوردگی در آن بهبود یابد. بنابراین کرم عنصر آلیاژی بهبود دهنده مقاومت به خوردگی فولادهای زنگ نزن است که این بهبود مقاومت در برابر خوردگی به لحاظ تشکیل لایه محافظ از اکسید کرم روی سطح فولاد ضد زنگ میباشد. این لایه نازک سرتاسری تحت شرایط مساعد فولاد را در برابر مواد و محیط های خورنده محافظت مینماید. علاوه بر کرم، عناصر شیمیایی دیگری نیز در ترکیب فولادهای ضد زنگ بکار میروند که از آن جمله میتوان به مولییدن و نیکل اشاره نمود.نیکل عمدتا موجبات انعطاف پذیری و فرم پذیری را در فولاد ضد زنگ باعث میگردد.

فولاد ضد زنگ به گروهی از آلیاژها با پایه آهنی گفته می‌شود که حاوی حداقل 11 درصد کروم(Cr)میباشد.کروم عنصری اساسی است که با تشکیل یک فیلم اکسید کروم در سطح فولاد آن را ضد زنگ میسازد. هنگامیکه فولاد ضد زنگ بریده یا خراش داده میشود،کروم موجود در سطح سریعا اکسید میشود و فیلم اکسید ناحیه صدمه دیده را ترمیم میکند.به دلیل همین خاصیت خود ترمیمی(خودشفایی/ Self healing) است که فولاد را بدون زنگ (Stainless) می‌نامند

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما